پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز جمعه ، 1403/09/02

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

رییس گروه واحد بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: وعده سحری ودو وعده افطار و شام وعده‌های اصلی در ایام روزه داری می باشند

رییس گروه واحد بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: وعده سحری ودو وعده افطار و شام وعده‌های اصلی در ایام روزه داری می باشند.


به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، فرشته بوستانی افزود: برای سحری از غذاهای کم حجم و غنی از مواد مغذی که کم نمک، کم چرب و کم شیرین هستند استفاده شود.


وی با بیان اینکه مقدار مناسبی از سبزی خوردن و سالاد استفاده شود گفت: سبزی ها با دارا بودن مواد مغذی مختلف و آب علاوه بر تامین ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن از تشنگی و خشکی گلو که می‌تواند فرد را مستعد ابتلا به بیماری کند جلوگیری می‌کند.


بوستانی بیان کرد: مصرف بیشتر از ۸ لیوان آب آشامیدنی سالم و سایر مایعات طبیعی و آب سبزی ها و صیفی ها مانند آب هویج آب گوجه فرنگی و آب کرفس که باعث دریافت بیشتر مایعات، کالری و تا حدودی فیبر غذایی می‌شود.


رییس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت استان، ادامه داد: در فاصله افطار تا سحر ضمن حفظ ایمنی در شرایط کنونی برای پیشگیری و کنترل بیماری کووید ۱۹ بدن را از کم آبی در طول روزه داری حفظ می کند.


وی اضافه کرد: خوردن غذاهای چرب و شور و همچنین انواع تنقلات شور، کنسرو ها، شورها انواع سوسیس کالباس و سایر فست فودها سبب تضعیف سیستم ایمنی و ایجاد تشنگی می‌شود.


وی با اشاره به اینکه توصیه می‌شود، به جای نمک از سبزی های خشک و معطر و محلی برای طعم دار کردن غذا استفاده شود.


این مسوول بهداشتی تاکید کرد:خرما بهترین ماده غذایی برای تامین تدریجی قند خون است. خرما منبع خوبی از مواد مغذی، قند، فیبر و پتاسیم است و در تنظیم قند خون بسیار مفید است و توصیه می شود که در وعده افطار در صورت امکان دو تا سه عدد خرما مصرف شود، و از مصرف بیش از حد خرما ما نیز مانند سایر شیرینی ها پرهیز شود.


بوستانی یادآور شد: مواد خیلی شیرین مثل زولبیا بامیه، حلوا، شله زرد در وعده سحری که باعث افت سریع قند خون در ساعات اولیه روز میشود مصرف نشود، و از نوشیدن زیاد چای به خصوص چای پررنگ در وعده سحری اجتناب کنید چون چای ضمن اینکه باعث افزایش دفع ادرار و از دست رفتن نمک های معدنی که بدن در طول روز به آن احتیاج دارد می شود.


وی در پایان خاطرنشان کرد: اسید اگزالیک موجود در چای و همچنین مصرف نمک و مواد پروتئینی زیاد نیز باعث کاهش جذب کلسیم غذا میشود.